تاریخ : سه شنبه 2 ارديبهشت 1393
کد 123

ساخت حسگر غیرآنزیمی تعیین قند خون در دانشگاه تهران 01/02/1393

پژوهشگران دانشگاه تهران حسگری ساخته‌اند که قادر به تعیین میزان قند‌خون است و چون از حساسیت بالایی برخوردار است، قابل کاربرد در صنایع غذایی و پزشکی، برای اندازه‌گیری غلظت گلوکز نمونه‌هاست.

ساخت حسگر غیرآنزیمی تعیین قند خون در دانشگاه تهران

 

01/02/1393

 

 

 

پژوهشگران دانشگاه تهران حسگری ساخته‌اند که قادر به تعیین میزان قند‌خون است و چون از حساسیت بالایی برخوردار است، قابل کاربرد در صنایع غذایی و پزشکی، برای اندازه‌گیری غلظت گلوکز نمونه‌هاست.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، ساغر معصومی، کارشناس ارشد مهندسی شیمی از دانشگاه تهران و محقق طرح در این باره گفت: در ساخت این حسگر از نانولوله‌های کربنی- نانوذرات اکسیدآهن استفاده شده است. این زیست‌حسگر غیر آنزیمی است و از تکرارپذیری، پایداری و گزینش پذیری بالایی برخوردار است .
معصومی خاطرنشان کرد: با توجه به ماهیت ذاتی آنزیم، شایع‌ترین مشکل زیست حسگرهای آنزیمی بی‌ثباتی آن‌ها است. علاوه بر این، فعالیت اکسید گلوکز به راحتی توسط درجه حرارت، pH محیط، رطوبت و مواد شیمیایی سمی، تحت تاثیر قرار می‌گیرد و با تولید این زیست‌حسگر غیرآنزیمی این مشکلات می‌تواند رفع شود .
وی افزود: استفاده از نانولوله‌های کربنی در ساخت این حسگر، سبب افزایش سطح الکترود تا میزان 5 برابر می‌شود واز طرفی تغییر سطح نانولوله‌ها به کمک نانوذرات اکسید آهن، سبب بهبود فعالیت کاتالیستی زیست‌حسگر ساخته شده در اکسیداسیون گلوکز می‌شود.

  • نوشته شده
  • در سه شنبه 2 ارديبهشت 1393
  • ساعت 10
  • توسط روابط عمومی
  • ویرایش شده
  • در ***
  • ساعت --
  • توسط
نظرات شما
captcha refresh