پژوهشگران دانشگاه تهران حسگری ساختهاند که قادر به تعیین میزان قندخون است و چون از حساسیت بالایی برخوردار است، قابل کاربرد در صنایع غذایی و پزشکی، برای اندازهگیری غلظت گلوکز نمونههاست.
ساخت حسگر غیرآنزیمی تعیین قند خون در دانشگاه تهران |
|
01/02/1393 |
|
|
|
پژوهشگران دانشگاه تهران حسگری ساختهاند که قادر به تعیین میزان قندخون است و چون از حساسیت بالایی برخوردار است، قابل کاربرد در صنایع غذایی و پزشکی، برای اندازهگیری غلظت گلوکز نمونههاست. |
|
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، ساغر معصومی، کارشناس ارشد مهندسی شیمی از دانشگاه تهران و محقق طرح در این باره گفت: در ساخت این حسگر از نانولولههای کربنی- نانوذرات اکسیدآهن استفاده شده است. این زیستحسگر غیر آنزیمی است و از تکرارپذیری، پایداری و گزینش پذیری بالایی برخوردار است . معصومی خاطرنشان کرد: با توجه به ماهیت ذاتی آنزیم، شایعترین مشکل زیست حسگرهای آنزیمی بیثباتی آنها است. علاوه بر این، فعالیت اکسید گلوکز به راحتی توسط درجه حرارت، pH محیط، رطوبت و مواد شیمیایی سمی، تحت تاثیر قرار میگیرد و با تولید این زیستحسگر غیرآنزیمی این مشکلات میتواند رفع شود . وی افزود: استفاده از نانولولههای کربنی در ساخت این حسگر، سبب افزایش سطح الکترود تا میزان 5 برابر میشود واز طرفی تغییر سطح نانولولهها به کمک نانوذرات اکسید آهن، سبب بهبود فعالیت کاتالیستی زیستحسگر ساخته شده در اکسیداسیون گلوکز میشود. |