تاریخ : شنبه 9 بهمن 1400
کد 1934

با حضور مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقه ای آذربایجان در دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی رقم خورد:

بررسی طرح پژوهشی " روشهای بهینه خنک کاری ترانسفورماتورهای برق "

جلسه بررسی طرح پژوهشی دکتر رستم اکبری کنگرلوئی با حضور مدیران و کارشناسان شرکت سهامی برق منطقه ای آذربایجان و اعضای شورای پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی در محل دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی، دکتر احد بهشتی اصل در ابتدای این جلسه ضمن برشمردن اهداف و ماموریت های اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای، نشست امروز را نمونه ای از تلاش این دانشگاه برای تقاضا محور نمودن پژوهش ها و آموزش ها عنوان کرد. ایشان خاطر نشان نمود: بدون شک با حمایت های مشفقانه دستگاههای هدف نظیر شرکت سهامی برق منطقه ای آذربایجان، در کنار تجاری شدن طرحهای تحقیقاتی دانشگاهی، بخش عظیمی از نیازهای فنی کشور در حوزه های مختلف مرتفع خواهد شد. دکتر افشین روشن میلانی، مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقه ای آذربایجان نیز در این جلسه با اشاره به سودمندی نتایج طرح پژوهشی ارائه شده، هرگونه تلاش و حرکت در راستای کاهش هزینه ها و رفع نواقص و نیازها در صنعت برق را بسیار ارزشمند دانسته، ازعزم ویژه این شرکت بر حمایت همه جانبه از طرحهای پژوهشی دانشگاهی خبر داد. در ادامه این نشست، دکتر رستم اکبری کنگرلوئی، پژوهشگر دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی توضیحات مبسوطی در خصوص طرح تحقیقاتی خود با موضوع " روشهای بهینه خنک کاری ترانفورماتورهای برق " ارائه و به پرسش های مطرح شده پاسخ داد. گفتنی است، ترانسفورماتورهای توزیع برق از مهمترين و اساسی‌ترین اجزاء شبکه‌های توزیع انرژی الکتریکی محسوب مي‌شوند که آسيب ديدن ترانسفورماتور و کاهش طول عمر آن، علاوه بر هزينه هاي گزافي که به بهره‌بردار شبکه جهت تعمير و جايگزيني تحميل مي‌کند، باعث قطع انتقال توان نيز مي‌گردددر سال‌هاي اخير بدلیل رشد بسیار قابل توجه بار بخصوص در نواحی شهری بعلت استفاده از تجهیزات پرمصرف نظیر دستگاه­های تهویه هوا بویژه در فصل پیک تابستان، ترانسفورماتورها دچار داغ شدگی و آسیب گردیده و تنش­هاي حرارتي در عایق سیم ­پیچی آنها ایجاد می شود که درنهایت عمر ترانسفورماتورها کاهش می یابد. به غیر از انواع روشهای خنک ­کاری معمول و بهینه سازی آنها ، استفاده ازروشهای نوین خنک کاری از جمله: ورتکس تیوب، استفاده از نانو سیالات در ترانسفورماتورها و استفاده از لوله هاي حرارتي  بر حسب شرایط میتواند تاثیر بسزایی در خنک کاری ترانس ها داشته باشد. در طی این پژوهش یک شرایط کاملاً واقعی شامل، اتاقک و ترانسفورماتور و متعلقات خنک­کاری از جمله رادیاتور، فن­ها و سیستم­های کنترلی در داخل کارگاه مکانیک ایجاد گردید تا از نتایج  تجربی آن بتوان در پست­های برق موجود در شهر تبریز و کل کشور استفاده نمود. نتیجه بررسی­های تجربی نشان داد که استفاده از فن ها در زیر پره های ترانس بهترین روش خنکاری در پستهای برق موجود میباشد و دمای سطح روغن را میتوان تا حدود 11 درجه بیشتر دمای محیط کاهش داد. همچنین محل دریچه های ورودی و خروجی هوای اتاق ترانس کاملا در نحوه خنکاری ترانس و تهویه اتاق موثر بوده،  استفاده از فن های با ابعاد، دور و محل مناسب در پشت بام اتاق میتواند آلودگی صوتی را بشدت کاهش دهد.

• در شنبه 9 بهمن 1400
  • در شنبه 9 بهمن 1400