تاریخ : يکشنبه 8 تير 1393

معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم،تحقيقات و فناوري

نقش علم در دنياي اقتصاد فعلي بسيار چشمگير مي باشد
دكتر وحيد احمدي معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم تحقيقات و فناوري گفت: دنياي كنوني به لحاظ آميختگي توسعه اقتصادي و توسعه علمي بسيار متحول است و نقش علم در دنياي اقتصاد فعلي بسيار چشمگير مي باشد.

معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم،تحقيقات و فناوري

نقش علم در دنياي اقتصاد فعلي بسيار چشمگير مي باشد

به گزارش روابط عمومي ،دكتر احمدي در مراسم بزرگداشت چهلمين سالروز تاسيس پژوهشگاه مواد و انرژي با اشاره به گذشت 40 سال از تاسيس اين پژوهشگاه اظهار داشت: بايد بررسي شود در دنياي علمي كنوني با گذشت 40 سال از سابقه فعاليت يك مركز علمي پژوهشي در چه رتبه و جايگاهي قرار داريم.
وي افزود: اگر در گذشته اقتصاد بدون علم مي توانست بر منابع طبيعي و مادي تكيه كند ،در دنياي كنوني اين توان وجود ندارد زيرا بر اساس آمار موجود در كشورهاي توسعه يافته سهم منابع طبيعي در توسعه تنها حدود 20 درصد است.
 دكتر احمدي با تاكيد بر نقش تاثير گذار ابتكار و خلاقيت در فضاي اقتصاد و توسعه پايدار، تصريح كرد: بزرگترين شركت ها و قدرتمند ترين مراكز اقتصادي مراكزي هستند كه بر خلاقيت و نوآوري تكيه كرده اند زيرا توسعه علمي مي تواند به اين مراكز در تمامي ابعاد قدرت ببخشد.
وي با بيان اينكه مولفه هاي موثر در توسعه پايدار و كلان كشور بايد مورد بررسي قرار گيرد، اظهار داشت: بايد در هر كاري دانش كافي وجود داشته باشد اگر در صنعت نفت و گاز هم دانش فني براي بهره برداري صحيح وجود نداشته باشد با مشكل مواجه خواهيم شد، حتي براي خام فروشي هم نيازمند فناوري مناسب هستيم و اين امر در تبديل مواد از اهميت بيشتر برخوردار خواهد شد.
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم خاطرنشان كرد: بايد جايگاه خودمان را در پروسه رقابتي امروز دنيا پيدا كنيم و بدانيم در كدام نقطه از اين فرايند قرار داريم.
دكتر احمدي در خاتمه ابراز اميدواري كرد در دهه پنجم آغاز به كار پژوهشگاه مواد و انرژي با همفكري، همگرايي و مشاركت نقش آفريني هاي جديد و موثري در اين مركز رقم بخورد.
در ادامه دكتر سيد محمد مهدي هادوي رئيس پژوهشگاه مواد و انرژي با اشاره به تاثيرات فناوري مواد پيشرفته در انرژي، زيست فناوري و
ICT و روند افزايشي اين تاثيرات در سالهاي آينده، گفت: در سال 2030، ICT هشتاد و پنج درصد، انرژي 70 درصد و زيست فناوري 65 درصد بر فناوري تاثير گذار خواهند بود.
دكتر هادوي افزود: مواد و انرژي علاوه بر نقش تحول گرايانه در جهان پتانسل هاي بسياري در بازار جهاني دارد از اين رو بايد به اين مهم در ارتقا حوزه زندگي در زمينه هاي ارتباطات و انتقال اطلاعات، كالاهاي مصرفي و حمل و نقل توجه ويژه شود.
وي با بيان اينكه براي ارتقا نيازمند عزمي جدي و ملي با مديريت جهادي هستيم، گفت: براي رسيدن به اهداف بايد بين بخش هاي دولت، صنعت و دانشگاه اتصال و هماهنگي باشد به طوري كه بخش هاي سه گانه ياد شده بتوانند در چرخه همكاري با تعريف نهاد هاي جديد ضعف هاي يكديگر را به راحتي پوشش دهند.
 دكتر هادوي پيشنهاد داد از شاخص هاي بين المللي و بومي سازي برخي از آنها براي خود ارزيابي در سطح استان ها استفاده شود.
استقرار سيستم مدولاريتي تحقيق و توسعه و نوآوري در استان هاي كشور با هدايت و نظارت وزارت خانه هاي مربوطه، رتبه بندي استان هاي و ايجاد رقابت در ارتقاي جايگاه آنها، پايلوت بودن البرز براي ارتقاي سطح تحقيق و توسعه و نوآوري از جمله ديگر پيشنهادات ارائه شده توسط رئيس پژوهشگاه مواد و انرژي در اين مراسم بود.
در ادامه اين برنامه سيد حميد طهايي استاندار البرز نيز در سخناني از مراكز علمي خواست محدوده پژوهش هاي خود را در چارچوپ مراكز علمي محصور نكنند و از تمامي ظرفيت هاي استان به عنوان مركز پژوهشي بهره ببرند.
 وي تصريح كرد: نياز اصلي كشور به علم و فناوري است و پژوهشگران مي توانند با دانش خود در جامعه تحول ايجاد كنند و اميدوارم علم و فناوري در پژوهشگاه ها و مراكز علمي كشور به خصوص در استان البرز بيش از پيش شكوفا شود.
 استاندار البرز با اشاره به بكارگيري انرژي هاي نو در برخي از استان هاي كشور، اظهار داشت: كشور ما مناطق بسيار مستعدي براي بكارگيري انرژي ها نو دارد كه برخي از آنها در استان هاي كشور به خوبي مورد استفاده قرار گرفته است و اين امربايدتوسعه يابد.
 وي در خاتمه گفت: استان البرز ظرفيت پايلوت آزمايشگاهي در زمينه هاي مختلف را دارد و مي توان بسياري از طرح هاي پژوهشي و علمي را براي نخستين بار در اين استان به كار گرفت.
گفتني است در پايان اين مراسم از تمبر و كتاب جامع پژوهشگاه مواد و انرژي به همراه سرود رسمي اين مركز تحقيقاتي رونمايي شد و از تعدادي طرح ها و پايان نامه هاي پژوهشي و همچنين از بازنشستگان اين مركز تحقيقاتي تقدير به عمل آمد.

• در يکشنبه 8 تير 1393