تاریخ : دوشنبه 22 آبان 1402
کد 2036

انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی و شرکت مس سونگون آذربایجان

یکشنبه 21 آبان ماه مدیریت و معاونان شرکت مس سونگون آذربایجان با حضور در دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی از بخشهای مختلف این دانشگاه بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی، شهرستان ورزقان بدلیل وجود معادنی از قبیل مس سونگون و طلای اندریان از نظر ژئواكونومیک و ژئوپليتيک از جایگاه بالایی برخوردار بوده و دانشگاه فنی و حرفه‌ای هم بعنوان دانشگاه کارآفرین و مسئله‌محور در توسعه متوازن آن نقش بسزایی می‌تواند داشته باشد. دکتر ابراهیم احمدی در بخش آغازین این نشست ضمن خیرمقدم به مدیریت و عوامل شرکت مس سونگون آذربایجان عنوان داشتند: همانگونه که در آموزه های دینی تعبیر زیبایی از العِلمُ سُلطانٌ است، امروزه نیز قدرت و اقتدار در فناوری، مهارت و علم می‌باشد. ایشان دانشگاه فنی و حرفه ای را حلقه مفقوده ارتباط سیستماتیک دانشگاه و صنعت دانسته و بیان داشتند: هدف از تأسیس انیستیتو تکنولوژی‌ها و دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای پاسخگویی به نیازهای واقعی بخش تولید و صنعت یعنی تأمین نیروی انسانی و تکنسین ماهر، در کوتاه‌ترین زمان بوده است. در ادامه رییس دانشگاه به اهمیت معدن مس سونگون در توسعه متوازن استان و علی الخصوص شهرستان ورزقان اشاره نموده و بیان داشتند: شهرستان ورزقان هم‌اکنون به خاطر قرار گرفتن در یک منطقه معدن‌خیز از قبیل معدن مس سونگون و معدن طلای اندریان و کشف انواع عناصر قیمتی و با ارزش در این معادن، از نظر ژئواكونومیک و ژئوپليتيک به مهم‌ترین و غنی‌ترین منطقه در جهان تبدیل شده که نماد و اهمیت آن را می‌توان در وجه تسمیه «سُون گون» یافت. دکتر احمدی ابراز داشتند: اگر بخواهیم از پتانسیل عظیم معدن مس سونگون در راستای توسعه متوازن منطقه و استان به نحواحسنت استفاده کنیم بایستی تفکر و نگاه علمی و فنی را در استخراج و استحصال مس و بقیه فلزات گرانبهای موجود در کانسار مس حاکم کنیم و در این بینمی بایست ارتباطات گسترده با دانشگاه‌های استان و صنعتگران، متخصصان و دانشمندان برقرار شود.  مدیرعامل شرکت مس سونگون، دکتر معبود عباس زاده نیز با قدردانی از زمانی که دانشگاه فنی و حرفه ای به برگزاری جلسات مشترک با شرکت مس سونگون آذربایجان تخصیص داده است، ابراز امیدواری کرد این ارتباطات مسیری باشد برای حل مسایل و مشکلاتی که سالیان سال در حوزه معدن و صنایع معدنی وجود دارد. ایشان بیان داشتند: هدف اصلی از ایجاد پلتفرم ها و اکوسیستم های مختلف، حل مسائل بوده و بدون داشتن رویکرد مساله محوری وجود این ظرفیت ها و بازیگران مختلف بی معنی می باشد. امروز شرکت مس سونگون آذربایجان در تلاش هست با برقرار نمودن ارتباطات سازنده با دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی ضمن رسیدن به زبان و قالب مشترک با آنها نسبت به حل مسایل و چالش های خود قدمی برداشته و به توسعه آن مراکز نیز کمک بنماید. عباس زاده افزود: نداشتن اسناد بالادستی در حوزه صنایع پایین دست عنصر مس که جزو ۹ ماده استراتژیک دنیا می باشد یکی از موضوعات مهم در بخش مس می باشد که می تواند به مدد ظرفیت های دانشگاه فنی و حرفه ای و راه اندازی شهرک تخصصی و یا پردیس علم و فناوری مس و  ایجاد زونهای تخصصی و شرکتهای دانش بنیان مرتبط، نسبت به توسعه بخشی به حیطه کاربرد عنصر مس گامهای بلندی برداشت. مدیر عامل شرکت مس سونگون آذربایجان همچنین ورود دانشگاه فنی و حرفه ای به مقوله ساخت و بومی سازی قطعات مورد نیاز شمسا، تدوین دانش فنی و مستندسازی اقدامات صورت گرفته در این حوزه جهت استمراربخشی و تجاری سازی طرحهای تولید قطعه را مطرح نمود. در ادامه این جلسه، تفاهم نامه همکاری مشترک فیمابین دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی و شرکت مس سونگون آذربایجان به امضای روسای هر دو طرف رسید. ارائه نقطه نظرات معاونان، بازدید از بخشهای مختلف و ادای احترام به شهدای گمنام دانشگاه پایان بخش نشست مشترک امروز بود.

• در دوشنبه 22 آبان 1402
  • در سه شنبه 23 آبان 1402