دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
flag
تاریخ : دوشنبه 31 شهريور 1404
کد 2218

دیدار نماینده مردم شریف هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی با رئیس دانشگاه ملی مهارت واحد استانی آذربایجان شرقی؛ تأکید بر پیوند دانشگاه و صنعت و وعده‌های حمایتی

صبح روز یکشنبه، سی‌ام شهریور ماه ۱۴۰۴، دانشگاه ملی مهارت واحد استانی آذربایجان شرقی، میزبان دکتر فرامرز شهسواری، نماینده مردم شریف هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون عمران مجلس بود
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ملی مهارت واحد استانی آذربایجان شرقی، این دیدار که به دعوت دانشگاه و با هدف آشنايی بیشتر نماینده محترم با ظرفیت‌های این دانشگاه اثرگذار انجام شد، فضایی سازنده و پرثمر را برای تعامل هرچه بیشتر نهادهای قانون‌گذاری و اجرایی با مراکز علمی-فناوری کشور فراهم آورد.
در آغاز این ملاقات، دکتر احد بهشتی اصل، رئیس دانشگاه ملی مهارت واحد استانی آذربایجان شرقی، با خیرمقدم به میهمان ویژه دانشگاه، به تبیین مأموریت‌ها، رسالت‌ها و برنامه‌های راهبردی این دانشگاه پرداخت. وی با اشاره به نقش کلیدی دانشگاه‌های مهارتی در پاسخگویی به نیازهای واقعی بازار کار و صنایع کشور، تصریح کرد که مأموریت اصلی این دانشگاه، تربیت نیروی انسانی متخصص، کارآفرین و ماهر است که بتوانند بلافاصله پس از فراغت از تحصیل، نقش مؤثری در چرخه تولید و اقتصاد ایفا کنند. دکتر بهشتی اصل در ادامه به بیان ظرفیت‌ها و دستاوردهای قابل توجه دانشگاه پرداخت و خاطرنشان کرد که این دانشگاه با بهره‌گیری از شیوه‌های نوین آموزش مهارتی، توانسته است گام‌های بلندی در راستای اشتغال‌زایی و رفع شکاف بین صنعت و دانشگاه بردارد.
در ادامه این نشست، دکتر فرامرز شهسواری با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه ملی مهارت، صراحتاً اذعان داشت: اینجانب پیش از این، هیچگونه شناخت قبلی از دانشگاه ملی مهارت و ظرفیت‌های گسترده آن نداشتم. این بازدید برای من بسیار روشنگر بود و به وضوح دریافتم که می‌بایست این دانشگاه و امکانات آن بیش از این به جامعه، به ویژه قشر جوان جویای کار و همچنین صنعتگران و فعالان اقتصادی معرفی گردد.
 نماینده مردم هشترود و چاراویماق با اشاره به ضرورت ارتباط مستقیم مراکز آموزشی با بازار کار، به طرح یک ابتکار عملی و فوری پرداخت و گفت: در شهرستان هشترود و چاراویماق، پروژه‌های صنعتی متعددی توسط سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در حال اجرا می‌باشند. به عنوان مثال، در شهرک صنعتی پروفسور هشترودی، کارخانجات بزرگی نظیر واحدهای تولید آلومینیوم، ژلاتین و سایر صنایع پیشرفته در حال احداث هستند که به شدت نیازمند نیروی کار متخصص و آموزش‌دیده هستند. من در اولین گام، متعهد می‌شوم که این صنایع و واحدهای تولیدی را با دانشگاه ملی مهارت پیوند دهم تا زمینه برای انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری و تأمین نیروی انسانی مورد نیاز آن‌ها فراهم آید.
دکتر بهشتی اصل نیز در پاسخ به این پیشنهاد سازنده، از آن استقبال کرد و افزود: خوشبختانه در دانشگاه ما، از خطه هشترود و چاراویماق، دانشجویان زیادی در حال تحصیل هستند که پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانند به عنوان نیروهای متخصص و بومی، جذب کارخانه‌ها و پروژه‌های صنعتی در همان شهرستان خود شوند. این امر نه تنها به رونق اقتصادی منطقه کمک می‌کند، بلکه از مهاجرت بی‌رویه جوانان به کلان‌شهرها نیز جلوگیری خواهد کرد.
رئیس دانشگاه واحد استانی در ادامه، با تأکید بر نقش حمایتی نمایندگان مجلس در توسعه مراکز آموزش عالی، از دکتر شهسواری درخواست کرد تا حمایت‌های لازم از این دانشگاه را در حوزه‌های مختلف به عمل آورند. وی توضیح داد: این دانشگاه با توجه به ظرفیت بالای خود برای جذب دانشجو و استقبال چشمگیر جوانان خواهان تحصیل در رشته‌های مهارتی، نیازمند توسعه زیرساخت‌ها و گسترش فعالیت‌ها است. ما آمادگی کامل داریم تا در راستای نیاز صنایع منطقه، رشته‌های آموزشی جدید و مورد نیاز کارخانجات هشترود و چاراویماق را طراحی و راه‌اندازی کنیم.
یکی از محورهای اصلی این گفت‌وگو، بحث راه‌اندازی انستیتوهای فناوری و مراکز رشد وابسته به دانشگاه بود. دکتر بهشتی اصل در این رابطه تشریح کرد: با توجه به مأموریت کاربردی دانشگاه، قصد داریم با راه‌اندازی انستیتوهای فناوری، دانشگاه را هرچه بیشتر به عرصه تولید و حل مسائل واقعی صنعت نزدیک کنیم. در این راستا، درخواست زمین مناسبی در شهرک فناوری سردار قاسم سلیمانی تبریز نموده‌ایم که امیدواریم با پیگیری‌های مؤثر نمایندگان محترم و مسئولان استانی، این مهم به سرانجام برسد. وی با بیان اینکه تحقق این امر نیازمند هزینه‌گذاری سنگین دولتی نیست، افزود: پس از در اختیار داشتن این زمین، بخش‌های مختلف صنعتی و اقتصادی از جمله گروه صنعتی ایران خودرو و سایر بخش‌های خصوصی، تمایل خود را برای مشارکت و سرمایه‌گذاری در ایجاد این مؤسسات فناوری اعلام کرده‌اند. بنابراین این طرح، بار اضافی به دولت تحمیل نخواهد کرد و نمونه‌ای موفق از مشارکت عمومی-خصوصی خواهد بود.
در پایان این دیدار، دکتر فرامرز شهسواری با استقبال از درخواست‌های مطرح‌شده، قول مساعدت و پیگیری جدی در جهت رفع موانع توسعه دانشگاه را داد. وی همچنین بر پیگیری اختصاص بودجه‌های توازن، بهره‌مندی دانشگاه از مالیات نشان‌دار و نیز خارج شدن از بودجه های عمومی کشور که از درخواست‌های مهم دانشگاه برای تأمین مالی پایدار بود، تأکید کرد و متعهد شد تا در مجلس شورای اسلامی، از جایگاه خود برای حمایت از این کانون علم و مهارت‌آفرینی استفاده نماید.









  • نوشته شده
  • در دوشنبه 31 شهريور 1404
  • ساعت 06
  • توسط روابط عمومی
  • ویرایش شده
  • در دوشنبه 31 شهريور 1404
  • ساعت 06
  • توسط روابط عمومی
نظرات شما
captcha refresh