تاریخ : دوشنبه 10 شهريور 1393

نشست خبري سرپرست دانشگاه فني و حرفه اي

نشست خبري سرپرست دانشگاه فني و حرفه اي

نشست خبري سرپرست دانشگاه فني و حرفه اي در حاشيه بيست و دومين جشنواره سراسري فرهنگي و هنري دانشجويان فني و حرفه‌اي سراسر كشور

به گزارش روابط عمومي ، دكتر شفيعي در مورخ 9/6/93   در نشست خبري بيست و دومين جشنواره سراسري فرهنگي و هنري دانشجويان فني و حرفه‌اي سراسر كشور اظهار داشت: ارتباط بين صنعت و دانشگاه بسيار مهم و اساسي است و در اين بين بايد دانش آموزاني تربيت بشوند كه نياز جامعه را برآورده كنند.
سرپرست دانشگاه فني و حرفه‌اي كشور افزود: هر دانشگاه ماموريتي دارد ولي در كلان دانشگاه‌ها به دو موضوع تقسيم مي‌شوند، دانشگاه‌هاي عرضه محور به معناي توليد علم و ارائه تئوري‌هاي علمي به دانشجويان و در گروه دوم دانشگاه‌هاي كار آفرين را تشكيل مي‌دهند.
وي تصريح كرد: علمي كاربردي ماهيت ديگر داشته و بنا بوده اين نيروهاي بازار را تربيت كند و اگر اين موضوعات همه دركنار هم قرار بگيرد ما يك ابر دانشگاهي خواهيم بود كه همتا نخواهيم داشت و در اين زمينه تلاش همه جانبه را انجام مي‌دهيم.
دكترشفيعي با اشاره به اينكه كارشناسي‌هاي فني حرفه‌اي را به‌زودي راه‌اندازي مي‌كنيم، بيان كرد: در بازديد خود از آلمان به اين نتيجه رسيديدم كه بايد اين موضوع در كشور ما نيز پيگيري شود، زيرا ما نظر داريم اين كار ما متفاوت با دانشگاه‌هاي ديگر باشد.
ايشان تصريح كردند: در كشور ما به صورت استوانه‌اي ادامه تحصيلات انجام مي‌شود، براي مثال فرد ابتدا دنبال مدارك است، به صورت قطع مي‌توان گفت اين ارتباط با صنعت بسيار ضعيف بوده است.
دكترشفيعي خاطر نشان كرد: ماموريت بسياري از دانشگاه‌هاي كشور تغيير پيدا كرده است، براي مثال دانشگاه‌هاي پلي تكنيك نيازهاي كشور را برآورده مي‌كردند اما در شرايط فعلي اين موضوع تغيير پيدا كرده و در اين وزارتخانه‌ها دانشجويان خوب دانشگاه‌ها حضور ندارند.
ايشان با اشاره به اينكه اين موضوعات براي كشور وضعيت مناسبي را ايجاد كرده است، تصريح كرد: دانشگاه كارآفرين يعني نبايد تنها دنباله رو باشد بلكه بايد زمينه‌هاي مناسب را در كشور ايجاد كند، دانشجو بتواند نيازهاي بازار را برآورده كند و مي‌توان گفت دانشجو در اين سيستم بايد ايده را به يك فرآيند تبديل كند.
‌سرپرست دانشگاه فني و حرفه‌اي با اشاره به اينكه بررسي همه اين ايده‌هاي شكست خورده زمينه رشد و تعالي جامعه را مساعد مي‌كند، خاطرنشان كرد: از هر 100 هزار تحقيق ممكن است يك مدل از آن‌ها به نتيجه برسد، در اين زمينه بايد پروژه‌هاي تحقيقاتي را عملياتي كنيم و اصولا اين موضوع در دانشگاه علمي كاربردي با عدم دانجشوي تحصيلات تكميلي مشكل است.
دكترشفيعي گفت: پروژه‌هاي بزرگ نياز به تكنسين‌هاي بزرگ دارد كه اين موضوع مي‌تواند توسط دانشگاه‌هاي فني و حرفه‌اي كشور به جامعه تزريق شود و در اين زمينه بايد گفت وظيفه اصلي ما تربيت اين چنين نيروهايي است.
‌وي افزود: ما در كشوربايد فوق ديپلم‌هاي خود را قبل از كار‌شناسي به بازار كار هدايت كنيم و اين يك نياز غير قابل انكار است، در اين زمينه مقام معظم رهبري و اقاي رئيس‌جمهور توجه بسيار زيادي به اين موضوعات دارند زيرا گره حل مشكل بيكاري كشور در دست اين چنين دانشگاه‌هايي است.
سرپرست دانشگاه فني و حرفه‌اي خاطرنشان كرد: تلفيق دانشگاه علمي و كاربردي و دانشگاه فني و حرفه‌اي به زودي اتفاق مي‌افتد اما به صورت دو ماهيت مجزا اداره مي‌شود و به معناي واحد نمي‌توان اين دو را ادغام كرد، در اين زمينه جاي هيچ نگراني وجود ندارد، چراكه برنامه‌هايي به صورت مجزا براي هريك در نظر گرفته شده است.

• در دوشنبه 10 شهريور 1393