رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: بنا داریم مقطع کارشناسی دانشگاه فنی و حرفه ای را با مجوز وزارت علوم راه اندازی کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی وحرفه ای، مسعود شفیعی در پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه فنی و حرفه ای که امروز در هتل المپیک برگزار شد با اشاره به برگزاری این مراسم گفت: امروز روز پربرکت و به یادماندنی برای دانشگاه فنی و حرفه ای است و ما از همه روسای آموزشکده های همکاران خود در مراکز آموزشی که برای برگزاری این مراسم همکاری کردند تشکر می کنیم.
وی ادامه داد: سعی شده است میهمانان متعددی برای این نکوداشت دعوت شد که حالت آموزشی هم داشته باشد برای مثال مسئولین وزارت علوم برای سیاست گذاری دعوت شدند مدیران عامل حوزه های مختلف برای این که ما بدانیم چه کسانی و چه طور نیرو تربیت شوند نمایندگان مجلس برای موارد مختلفی از قبیل سیاست گذاری، برنامه ریزی و بودجه به این مراسم دعوت شده اند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم نتایج خوبی را از این همایش به دست بیاوریم جایگاه دانشگاه فنی و حرفه ای چیست و چه باید باشد چه انتظاراتی از مسئولین داریم چه کارهایی باید انجام دهیم از اهداف این همایش است.
وی با تقسیم دانشگاه ها به دسته عرضه محور و تقاضا محور گفت: دانشگاه های عرضه محور ماموریت اصلی آن ها مرزهای دانش، ادامه تحصیل، ارتقای علمی و تحقیقات کاربردی است اما دانشگاه های تقاضا محور باید به بازار و صنعت توجه داشته باشند البته در این دانشگاه ها تحصیلات ادامه پیدا می کند ارتقای علمی صورت می گیرد اما به بازار هم توجه می شود.
شفیعی ادامه داد: دانشگاه ها نسل مختلفی داشته که در حال حاضر دانشگاه های نسل سوم فعالیت خود را آغاز کردند نسل اول دانشگاه هایی با محور آموزش بودند نسل دوم دانشگاه هایی با محوریت تحقیق و پژوهش اما نسل سوم دانشگاه هایی با محوریت آموزش، پژوهش و ارتباط صنعت و دانشگاه هستند. نسل اول تربیت نیرو دانشگاه نسل دوم پژوهش محور هستند اما دانشگاه های نسل سوم به سمت رفع نیازهای صنعت حرکت کرده اند کسی شک ندارد دانشگاه فنی حرفه ای تقاضا محور و از نوع سوم است چیزی که مطرح می شود کارآفرین بودن این دانشگاه ها در قبال کارآموز بودن است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای ادامه داد: کارآفرین بودن دانشگاه فنی و حرفه ای یعنی خودش کار یاد می گیرد و زمینه کار را خلق می کند شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فناوری مطرح می شوند و در جهت رفع نیاز صنعت فعالیت می کنند. دانشگاه کارآفرین دانشگاهی است که در راس آن رئیس دانشگاه لباس کار بپوشد و ماموریت اصلی آن توجه به تحقیقات کاربردی و نیاز بازار و صنعت است.
وی ادامه داد: آماری که تهیه شده بیش از 70 درصد نیروهای فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند پس نتیجه می گیریم دانشجویان این دانشگاه نیازهای بازار را تامین می کنند؛ باید بگوییم که ما با کاردانی و کارشناسی ناپیوسته نمی توانیم تحقیقات بزرگی انجام دهیم اما در کنار اساتید و کادر آموزشی این دانشگاه می توانیم قدم های بزرگی برای تحقیقات برداریم.
شفیعی گفت: شهید طهرانی مقدم از فارغ التحصیلان دانشکده انقلاب است که پدر موشکی ایران نام گرفت شروع کارش از آموزشکده های فنی و حرفه ای بود بنابراین نتیجه می گیریم که این دانشگاه ها برای کشور در ردیف دانشگاه نسل سوم و در ارتباط با صنعت و دانشگاه نوآوری های خوبی می توانند ایجاد کنند. در دنیای پیشرفته 70 درصد فارغ التحصیلان وارد بازار کار می شوند اما در کشور ما 80 درصد ادامه تحصیل داده و به مقطع فوق لیسانس و دکترا می روند که این ضرر بزرگی برای کشور است ما افتخار می کنیم بگوییم فارغ التحصیلان دانشجویان فنی و حرفه ای سربار جامعه نیستند فرق این دانشگاه با سایر دانشگاه ها این است که نیرو از هنرستان می گیریم و به بازار کار تحویل می دهیم مشکل اصلی ما این است که بازار کار نمی گوید چه می خواهد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای خاطر نشان کرد: مشکلی که متاسفانه در سال های اخیر رخ داده این است که فارغ التحصیلان هنرستان جذب دانشجویان عرضه محور می شوند که امیدواریم این روند متوقف شود.
وی ادامه داد: ما آموزش و پرورشی بودیم و الان به مجموعه وزارت علوم اضافه شدیم بنابراین باید کادر آموزشی ما به هیئت علمی تبدیل آموزشکده به دانشکده صورت بگیرد چرا که فعالیت آموزشکده در وزارت علوم بی معناست و باید به دانشکده تبدیل شوند تا ما شکل واقعی دانشگاه را پیدا کنیم از دیگر مواردی که باید وزارت علوم به این دانشگاه توجه کند بودجه سرانه ای است این دانشگاه به دلیل اینکه وابسته به آموزش و پرورش بود مبلغی بودجه به آن اختصاص پیدا می کند که باید این وضعیت اصلاح شود سرانه بودجه ما نسبت به دانشگاه های دیگر کمتر است سال گذشته 250 میلیارد تومان بودجه جاری اختصاص داده شد اما امسال این مبلغ به 350 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که باز هم کمبود بودجه داریم.
شفیعی اظهار داشت: تجهیزات دانشگاه فنی و حرفه ای قدیمی است 50 سال قدمت دارد و دولت باید برای بازسازی آن بودجه کلان هزینه کند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای در ادامه اضافه کرد: وظیفه ما این است که کاردان تربیت کنیم بنابراین بنا داریم لیسانس فنی و حرفه ای را در این دانشگاه با مجوز وزارت علوم راه اندازی کنیم لیسانس فنی و حرفه ای باید با سایر دانشگاه ها متفاوت باشد اگر بخواهیم کارهای بزرگ انجام دهیم این دانشگاه باید به معنای واقعی تقاضا محور شود.
وی گفت: صندوق رفاه وزارت علوم از ابتدا حمایت خوبی از دانشجویان این دانشگاه داشته که از این بابت از مسئولان آن تشکر می کنیم.
شفیعی اضافه کرد: برگزاری این مراسم با حمایت برخی از ارگان ها بوده و ما هیچ پولی از دانشگاه برای برگزاری آن هزینه نکرده ایم.