تاریخ : شنبه 20 ارديبهشت 1393

دانشگاه فني و حرفه اي بايد به جايگاه خود برسد دكتر شفيعي :تربيت نيروي كاردان افتخار ما است.

مسعود شفيعي در مراسم گراميداشت هفته آموزش كه در اين دانشگاه برگزار شد، گفت: اگر عده اي عناد دارند و نمي خواهند دانشگاه فني وحرفه اي به جايگاه واقعي خودبرسدبايدباآنهابرخوردكرد.

دانشگاه فني و حرفه اي بايد به جايگاه خود برسد

دكتر شفيعي :تربيت نيروي كاردان افتخار ما است.

به گزارش روابط عمومي ، وي تصريح كرد: بايد كاري كنيم كه نفرات اول در هنرستان براي حضور در دانشگاه ما در صف بايستند و از طرف مقابل نيز شركت ها و كارخانجات به دنبال به كارگيري فارغ التحصيلان دانشگاه ما باشند.
سرپرست دانشگاه فني و حرفه اي تاكيد كرد كه اين دانشگاه بايد كارآفرين و ارزشمدار بوده و به كاهش بيكاري در كشور كمك كند.
سرپرست دانشگاه فني و حرفه‌اي با بيان اينكه تربيت نيروي تكنيسين افتخار اين دانشگاه است، گفت:‌ هر جامعه‌اي به 38 درصد نيروي تكنسين دارد در حالي كه ايران زير 20 درصد نيروي تكنسين دارد.
دكتر مسعود شفيعي در مراسم گراميداشت هفته آموزش در دانشگاه فني و حرفه‌اي با بيان اينكه يكي از اركان مهم مراكز آموزشي، معاونين آموزشي آن است، گفت: اگر معاونين آموزشي با سياست‌هاي ما هماهنگ باشند مي‌توانيم كارهاي قابل توجهي انجام دهيم. بارها در جلسات گفته‌ام كه وظيفه من اين است كه به فكر شما باشم. در جلساتي بارها گفته‌ام از موضوعات شخصي دور باشم كه البته مسائل مربوط به پرسنل دانشگاه‌ها نيز بايد مطرح شود ولي كارهاي بسيار مهمتري در حوزه دانشگاه فني وحرفه‌اي داريم.
وي افزود: دانشگاه فني را بايد به عنوان يك دانشگاهي كه مولفه‌هاي مثبت و منفي از منظر بيروني دارد جا بيندازيم. هر چند از نظر من به عنوان سرپرست تمام مولفه‌هاي آن مثبت است.
وي با اشاره به اينكه دانشگاه فني و حرفه‌اي ماهيتا تك‌جنسيتي است، در رابطه با سخنان رئيس‌جمهور پيرامون دانشگاه فني و حرفه‌اي، گفت: رئيس‌جمهور بارها اشاره كرده است كه مشكلات دانشگاه شامل بودجه، سرانه استاد و دانشجو است، اما مساله مهمتر اين است كه آيا كسي در بيرون از دانشگاه منتظر دانشجوها هست يا خير؟ و اين محصولات به درد جامعه مي‌خورد؟ ما مي‌توانيم در پاسخ به اين سوال بگوييم نيروهاي ما با افزايش ارزش افزوده و كارآيي در جامعه در رفع مشكل بيكاري مي‌تواند پاسخگوي جامعه باشد و اقتصاد دانش‌بنيان را ايجاد كند.
شفيعي با بيان اينكه مغز‌افزارها يكي از مولفه‌هاي مهم امروز است، گفت: دانشگاه فني و حرفه‌اي بايد رشد داشته باشد تا دغدغه‌هاي مقام معظم رهبري، رئيس جمهور و وزيرعلوم و از همه مهمتر نيازهاي جامعه را برطرف كند. در اين زمينه نيز معاونين آموزشي مسئوليت خطيري برعهده دارند.
وي در ادامه تاكيد كرد: در 500 پيامي كه به عنوان انتقادات و پيشنهادات دريافت كردم خوشبختانه شكايتي با موضوعاتي مانند پول گرفتن در ازاي نمره نديده‌ام كه نشان دهنده اين است معاونين آموزشي كار خود را به خوبي انجام مي‌دهند.

شفيعي با بيان اينكه كسب علم، حين كسب ثروت است و اگر چنين نباشد اقتصاد دانش‌بنيان معني ندارد ،افزود: همه بايد به فكر دانشگاه، اقتصاد و نيازهاي جامعه باشيم. اگر سيستم درست و كارا عمل كند ارتقاء پيدا مي‌كند.
سرپرست دانشگاه فني و حرفه‌اي افزود: امروزه عصر اطلاعات است. از دوران نرم‌افزار گذشته‌ايم و به مغزافزار رسيده‌ايم؛ البته ايران چند سال از دنياي پيشرفته عقب است و بايد امروزه در حوزه مهارت، فعاليت كنيم تا بتوانيم به دنيا برسيم.
وي با بيان اينكه كشور ما به تكنيسين نياز دارد، گفت: هر جامعه‌اي به 38 درصد نيروي تكنسين نياز دارد كه در حال حاضر كشور ما تنها 20 درصد و آن هم به صورت متفرقه و نه هماهنگ با پيشرفت جامعه نيروي تكنيسين دارد.
شفيعي خطاب به معاونين آموزشي حاضر در جلسه گفت: اين كسرشأن ما نيست كه نيروي كاردان تربيت مي‌كنيم؛ بلكه يك افتخار است؛ چرا كه كشور نياز به اين نيروها دارد. بايد از نظر فرهنگي نيز در اين موضوع كار شود كه فوق ديپلم كمتر از ليسانس نيست. ممكن است از نظر علمي درس‌هاي كمتري گذرانده باشد ولي از نظر فني، مهارت بيشتري دارد.
سرپرست دانشگاه فني و حرفه‌اي با بيان اينكه من مسئوليت اين دانشگاه را برعهده گرفته‌ام تا كارهاي بزرگي انجام دهم، ادامه داد: در سخنان رئيس‌جمهوري به موضوع مهارت اهميت بيشتري داده شده است. من به شما اطمينان مي‌دهم هر اقدامي از سوي وزارت علوم، به نفع فني و حرفه‌اي است. متاسفانه برخي مواقع مي‌شنويم كه عده‌اي مي‌گويند دانشگاه فني و حرفه‌اي به مهارتكده تبديل خواهد شد. اگر اين افراد كساني هستند كه نسبت به پيدا كردن جايگاه واقعي دانشگاه فني و حرفه‌اي عناد دارند بايد با آنان برخورد شود.
شفيعي در ادامه از معاونين آموزشي خواست تا تمام هم و غم خود را براي ارتقاي دانشگاه فني و حرفه‌اي صرف كنند و در اين رابطه افزود: دانشگاه فني و حرفه‌اي بايد بهترين اساتيد و امكانات را داشته باشد و به نحوي ارتقاء يابد كه هنرستان‌هاي سطح بالا و صنايع منتظر انتخاب شدن از سوي دانشگاه باشند.
سرپرست دانشگاه فني و حرفه‌اي اظهار كرد: وقتي آموزشكده‌اي به دانشگاه ارتقاء پيدا مي‌كند مسائلي دارد از جمله اينكه ساختار آن قديمي است و اساتيد آن مدرساني هستند كه به نوع ديگري تعريف شده‌اند. البته وزارت علوم در اين رابطه قصد كمك دارد ولي اگر قرار باشد مدرسان به هيات علمي تبديل وضعيت شوند بايد طبق ضوابط عمل شود.
شفيعي ادامه داد: مدرسين بايد بدانند كه جايگاه بالايي دارند ولي اين را نيز بايد بدانند كه نه مدرسيني كه داريم ايده‌آل هستند و نه كساني كه مي‌خواهيم از افراد بيروني جذب دانشگاه كنيم، چرا كه آنان ديد ديگري نسبت به دانشگاه فني و حرفه‌اي دارند و بايد آموزش ببينند.
وي با بيان اينكه ارتقاي مدرسين در وزارت علوم در حال پيگيري است، گفت: ما بايد با مسئولين مذاكره كنيم تا معياري تعريف كنند و مدرسان بتوانند ارتقاء پيدا كنند؛ چرا كه معياري همچون مقاله
ISI براي مدرسي كه دانشجوي كارشناسي ارشد نداشته معيار درستي به نظر نمي‌آيد؛ البته تعريف معيار براي مدرسان دانشگاه فني و حرفه‌اي زمان‌بر است.
وي در رابطه با ادامه تحصيل مسئولين دانشگاه‌هاي فني و حرفه‌اي گفت: من با ادامه تحصيل و ارتقاء مخالف نيستم و معتقدم كه يك نياز است. ولي كسي كه استخدام شد اولويت اول او كار است. اگر قرار بر ادامه تحصيل اين افراد باشد بايد مطمئن شويم كه آن مدرك و علم براي دانشگاه مفيد است و ارضاي شخصي فرد نيست.

دکترجعفرمیلی منفرد/معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات وفناوری

دکتر خسرو معتضد